Има нова картина в страната, доминира опозиционният вот, подчерта социологът Кънчо

...
Има нова картина в страната, доминира опозиционният вот, подчерта социологът Кънчо
Коментари Харесай

Вероятността да се стигне до нови избори е значителна

Има нова картина в страната, доминира опозиционният избор, акцентира социологът Кънчо Стойчев. Съотношението от лятото 2:1 в интерес на опозиционно настроените български гласоподаватели е останало и се е показало на изборите, счита той. 

Вероятността да се стигне до нови избори е забележителна, посочи Стойчев. " Новите избори са неизбежни. Въпросът е дали ще бъдат през длъжностен кабинет преди президентските избори, или след президентските избори ", сподели той пред БНР.

Социологът означи, че организацията на изборите е била " прилична ", над 3 милиона българи са дали своят вот, което е  " изцяло законно гласоподаване ". " Неприятни подиуми с покупки на гласове имаше, както постоянно, само че без да повлияят същността на главните резултати ", смята той.

" Победител има. Няма спор, че това е ГЕРБ. Българска социалистическа партия падна заради изцяло неверна тактика и държание на водача на партията. Става дума за сбъркана политика. БСП, бидейки най-голямата съпротива в Народното събрание, не откри никакъв метод да сплоти опозиционно настроените българи ", се споделя в анализа на Кънчо Стойчев.

За дребната разлика сред „ Демократична България “ и Движение за права и свободи той съобщи, че гласовете на Движение за права и свободи са постоянно в избрани рамки и няма нищо ненадейно, а резултатът на „ Демократична България “ е добър.

Изявленията на премиера Бойко Борисов от вечерта след изборите, съгласно Стойчев, имат два аргумента – излизане от здравната рецесия и единение при довеждане докрай на процеса на систематизиране на европейските фондове: " Предложението е изцяло рационално, само че вероятността то да бъде осъществено е доста ниска. Слави Трифонов не би подкрепил ГЕРБ и да вземе подобен завой, тъй като гласоподавателите му са го изпратили за друго в Народното събрание и той има по-дългосрочна тактика. Въпросът е дали той би желал да ръководи, подвластен на всяка своя крачка от ГЕРБ. Отговорът е " не ". Основната задача, която си слага тази партия, е смяната в България. Тази смяна стартира, тя не свършва с тези избори. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР